Lezárt doboz. Linket nem várok.
További linkajánlás csak itt:
Linkek a témában:
A keleti táplálkozás 5 pillére
Kínában a feng shui táplálkozás rendszeres testmozgással párosítva legalább olyan gyakori, mint nálunk a gyorséttermek és a televíziózás kettôse. A kínaiak az európaiaknál 30%-kal több kalóriát visznek be szervezetükbe, mégis karcsúak és egészségesek maradnak. Háromszor annyi rostot fogyasztanak, viszont az általunk megevett zsírnak alig a felét. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy náluk kevesebb a rákos megbetegedések száma.
Egy csésze zöld tea
A teaivás szokása Kínából ered, de az emberiség legelterjedtebb italának felfedezése a legendák homályába vész. Az egyik változat szerint Sen-nung császár Kr. e. 2737-ben ivóvizét forraltatta, amidőn egy hirtelen támadt szélfuvallat az égő ágak közül néhány levelet belesodort a forró vízbe.
Ezerízű Kína
Ez a könyv nemcsak szakácskönyv, hanem Kína kultúrtörténete is – amilyennek az a konyhából látszik. Az ősidőktől máig követi a felhasznált nyersanyagok, a főzési módszerek, az ínyesmesterség és a vendéglátás változásait ünnepeken, hétköznapokon át a paraszt vékonyfüstű konyhájától a császári lakomákig.
Meghatározás
Az egyetemes összhang szerint egymásnak megfelelõ, égi és földi, természeti és emberi világban két alapelv, a jang (a magasság, fény, erõ, kezdeményezés, megtermékenyítés férfias elve) és a jin (a mélység, árnyék, nyugalom, odaadás, befogadás nõies elve) váltakozik, mégpedig az örök törvény, a tao szerint.